OVER ONS

Process technologies for tomorrow

MARKTEN

Je komt ons elke dag tegen!

De naam Hosokawa Micron komt je misschien niet direct bekend voor.
Toch spelen onze procestechnologieën vermoedelijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je je realiseert.

IN HUIS

Om waspoeders te produceren die gemakkelijk oplossen in water en je shirts niet laten verkleuren zijn complexe processen nodig. Onze Flexomix technologie is daarvoor zeer geschikt en daarom populair onder wasmiddelfabrikanten. 70% van alle baby's ter wereld slaapt droger en fijner dankzij luiers die super-absorberende polymeren bevatten, eveneens geproduceerd met Flexomix agglomereersystemen van Hosokawa.

ETEN EN DRINKEN

Om de toenemende wereldbevolking te voeden stijgt de vraag naar plantaardige eiwitten enorm. Deze eiwitten zijn echter vaak temperatuurgevoelig en lastig te verwerken. Hosokawa Micron levert meng- en droogsystemen die deze uitdagingen aankunnen met efficiënte en duurzame oplossingen.

Wie bezondigt zich niet af en toe aan snoep, chocola of chips? De kans is groot dat de ingrediënten ervan gemengd zijn met mengers van Hosokawa. Oplospoeder voor chocoladedranken, zelfgemaakt of uit een automaat, mag niet stuiven maar moet wel makkelijk oplossen in water of melk. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, met meng, maal- en agglomereerapparatuur van Hosokawa bijvoorbeeld.

Andere voedingsproducten die worden geproduceerd met behulp van Hosokawa-apparatuur zijn bijvoorbeeld melkpoeder, allerlei bakkersingrediënten, instant soep, het paneermeel voor de meeste kroketten die in Nederland gemaakt worden en kruidenmengsels voor allerlei voedingsmiddelen.

GEZONDHEID

Bijna iedereen neemt wel eens aspirine of paracetamol. Deze pijnstillers worden in Europa onder andere geproduceerd met behulp van onze Nauta vacuümmengers en -drogers en buiten Europa met onze DMR maaldrogers. De Hosokawa Cyclomix wordt veel gebruikt voor het mengen van inhalatiepoeders voor astmapatiënten.

PERSOONLIJKE VERZORGING

Veel lichaamsverzorgingsproducten bevatten ingrediënten die verwerkt zijn met behulp van onze meng-, droog- en agglomereerapparatuur. Diverse cosmeticaproducten worden gemengd en gecoat in onze hoogtoerige Cyclomix-mengers, waardoor een hoge kleuropbrengst ontstaat met minder kleurstof. Sommige ingrediënten worden vermalen met kogelmolens van Hosokawa Alpine.

MOBILITEIT

Om de remmen van je fiets, brommer of auto te produceren wordt ijzerpoeder gebruikt. De exacte samenstelling is zeer belangrijk voor de kwaliteit en veiligheid en dat wordt bereikt door zeer nauwkeurig te mengen in Hosokawa-mengers. Hosokawa technologie wordt tevens gebruikt bij de productie van geavanceerde polymeren voor Formule 1 auto's.

Aan accu's van elektrische auto's worden hoge eisen gesteld op het gebied van laadtijd, capaciteit en levensduur. Tegelijkertijd moeten ze betrouwbaar en veilig zijn en liefst zo compact mogelijk. Hosokawa levert hoogwaardige apparatuur en systemen voor gebruik in tal van stappen van het accuproductieproces.

Er zijn nog vele andere producten die worden gemaakt met behulp van Hosokawa-apparatuur, bijvoorbeeld tonerpoeder voor printers, gips, poeders voor diervoeding, geneesmiddelen en nog veel meer. De lijst met toepassingen is gewoonweg te lang om op te noemen.

Zie je dat je ons vaker tegenkomt dan je je waarschijnlijk hebt gerealiseerd?

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Kijk dan eens naar onze actuele vacatures. Zit er niets voor je tussen? Dan kun je ons natuurlijk ook altijd een open sollicitatie sturen.