WERKEN BIJ HOSOKAWA

Collega's aan het woord

RICK

Wat ik doe is het uitdenken en ontwerpen van machines en machineonderdelen, het ontwerpen van nieuwe onderdelen en het uitzoeken van koopdelen. Het doel is een machine te realiseren volgens de specificaties van de klant. Daarbij werken we met het 3D-tekenpakket SolidWorks. Daarnaast doe ik ook een stukje verkoopondersteuning, beantwoord ik technische vragen van verkopers en verzorg ik documentatie bij koopdelen.

Hosokawa is een machinebouwer waar bijna alles onder één dak wordt gedaan, zoals engineering, productie, montage, testen en R&D. Als mechanical engineer zie je hoe jouw ontwerp in de praktijk wordt en daardoor leeft het ook wat je doet.

Het werken bij Hosokawa bevalt me goed. De werksfeer is goed en ik heb leuke collega's. Je kunt altijd met vragen bij ze terecht en iedereen is welwillend om elkaar te helpen. Wat ik ook super vind zijn de multidisciplinaire teams op projectbasis. Je werkt met verschillende mensen met diverse achtergronden. Daardoor heb ik veel variatie in mijn werk en ik leer er ook veel van!

Persoonlijke ontwikkeling en diepgang zijn belangrijk voor me. Als je wilt doorgroeien of zelfs een complete zijstap maken, dan zijn daar bij Hosokawa zeker mogelijkheden voor. Dan ga je samen met je leidinggevende kijken wat je wilt, waar het bedrijf behoefte aan heeft en wat dan het beste past.

"Je kunt altijd met vragen bij je collega's terecht, iedereen is welwillend om elkaar te helpen."