"Neem jij het stokje van mij over?"

Vacature Sales Engineer Service

RUDI

Rudi is één van onze Sales Engineers (Commercieel-Technisch Verkopers) op de afdeling Service. Hij gaat binnenkort met pensioen en daarom zoeken we iemand die het stokje van hem gaat overnemen. We hebben Rudi gevraagd om iets te vertellen over zijn functie.

"Ruim 36 jaar geleden ben ik bij Hosokawa begonnen als werkvoorbereider. Tegenwoordig onderhoud ik, als Sales Engineer, contacten met klanten op het gebied van service, na de inbedrijfname van onze machines.

Wat mijn werk hier zo interessant maakt, is de dynamiek ervan. Ik heb contact met veel verschillende mensen, zowel bij klanten als collega's. Het feit dat Hosokawa een internationaal bedrijf is, maakt het werken hier extra boeiend. Het bezoeken van buitenlandse klanten vond ik ook altijd een leuke bijkomstigheid.

De afdeling Service is een hecht team. We sparren veel met elkaar. Het idee dat twee meer weten dan één, past goed bij hoe we uitdagingen aanpakken.

Wat ik ook erg prettig vind zijn de laagdrempeligheid en de informele sfeer bij Hosokawa. Daarnaast is de vrijheid die ik binnen mijn functie heb, een reden waarom ik hier al zo lang met plezier werk!"

Met Rudi als inspirerend voorbeeld is het duidelijk dat werken bij Hosokawa niet alleen een professionele uitdaging is, maar ook een kans biedt voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen een stimulerende en collegiale werkomgeving. Dus, als je een passie hebt voor technologie, servicegerichtheid hoog in het vaandel hebt staan en graag deel uitmaakt van een team, bekijk dan onderstaande vacature!

 

VACATURE

Commercieel-Technisch Verkoper Service

Wat ga je doen?

Onze Service-afdeling bestaat uit een team van ongeveer 25 medewerkers, waaronder internationale verkopers, sales support medewerkers, service-monteurs die veelal bij klanten onsite werkzaamheden verrichten en een interne revisiewerkplaats met allround monteurs. De afdeling is verantwoordelijk voor het verkopen en verlenen van service aan en bij onze klanten op het gebied van onderhoud, revisie en inbedrijfstelling van onze apparatuur, wereldwijd.

Als Commercieel-technisch verkoper ben je verantwoordelijk voor het promoten, verkopen en organiseren van service-activiteiten, inclusief een deel technische ondersteuning. Jouw rol hierin is:

 • Commercieel verantwoordelijk voor het toegewezen internationale gebied;
 • Pro-actief leggen en onderhouden van contacten met prospects en klanten via telefoon, e-mail en on-site bezoeken binnen het toegewezen gebied, in samenwerking met agenten internationaal of rechtstreeks nationaal;
 • Opstellen, verwerken en opvolgen van aanbiedingen en service-orders, in samenwerking met het service-secretariaat;
 • Beoordelen, verwerken en oplossen van technische vragen met betrekking tot service en reparatie;
 • Samenwerken, zowel binnen als buiten de afdeling, om klanten de best mogelijke oplossing en service te bieden;
 • Voorbereiden van bezoeken voor buitendienstmonteurs en de daarbij horende instructie;
 • Verwerken van de bijbehorende administratie in de beschikbare systemen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Een klant- en servicegerichte, flexibele en pro-actieve houding en uitstraling;
 • Goede communicatieve en contactuele vaardigheden, ook in de Engelse en Duitse taal;
 • Een MBO+/HBO-niveau, bij voorkeur richting werktuigbouwkunde/mechatronica, liefst aangevuld met een commerciële opleiding en/of enkele jaren ervaring in een servicegerichte omgeving;
 • Je bezoekt graag op incidentele basis klanten in het toegewezen gebied;
 • Enige achtergrondkennis of inzicht op het gebied van reparatie en montage van technische apparaten en/of systemen is een pré.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een interessante en gevarieerde functie;
 • Een uitstekend salaris, afgestemd op opleiding en ervaring;
 • Prima aanvullend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder 27 vakantiedagen, 13 ATV-dagen, reiskostenregeling, toepassing van de CAO-Metalektro met een pensioenregeling voor een belangrijk deel betaald door het bedrijf;
 • Een moderne flexibele werktijdenregeling met onder andere flexibele begin- resp. eindtijden tussen 07.00 en 10.00 uur resp. 15.00 en 19.00 uur;
 • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en/of opleidingen te volgen;
 • Thuiswerken behoort na een inwerkperiode voor een deel tot de mogelijkheden;
 • Een professionele, dynamische, informele en prettige werkomgeving. 

Reageren

Ben je enthousiast geworden van deze vacature en voldoe je aan het gestelde profiel? Of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met de afdeling Personeelszaken via (0314) 373 321 of personeel@hmbv.hosokawa.com. Om direct te solliciteren, vul onderstaand formulier in.

Publicatiedatum
08-11-2023

Afdeling
Sales

Opleidingsniveau
MBO+/HBO

Dienstverband
Fulltime (38 uur)

Standplaats
Doetinchem, Achterhoek

Sollicitatieformulier


CONTACT

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met de afdeling Personeelszaken: