WERKEN BIJ HOSOKAWA

Collega's aan het woord

Transportcoördinator

Hallo! Mijn naam is Ilse, en ik ben transportcoördinator bij Hosokawa Micron. Als transportcoördinator ben ik ervoor verantwoordelijk dat goederen op tijd, binnen budget en volgens de wensen van de klant worden geleverd. Hiermee speel ik een cruciale rol in het plannen, organiseren en coördineren van transporten. Daarbij werk ik nauw samen met diverse interne en externe partijen.

Een typische werkdag

Geen dag is hetzelfde, en dat maakt mijn werk zo leuk! Mijn dag begint vaak met het checken van mijn mailbox en het versturen van serviceorders, gevolgd door meetings met collega's, transporteurs en verpakkingsspecialisten met betrekking tot de voorbereiding van speciale transporten. Daarnaast bereid ik transportdocumenten voor, zoals Letters of Credit. Het kan echter gebeuren dat ik mijn werkzaamheden moet onderbreken omdat er bij een klant een machine stil staat en er met spoed onderdelen verzonden moeten worden. In zo'n geval ben ik ervoor verantwoordelijk dat deze goederen zo snel mogelijk bij de klant aangeleverd worden.

Wat ik het leukst vind aan mijn werk

Wat ik het leukst vind aan mijn werk, is dat geen dag hetzelfde is. We komen regelmatig voor leuke uitdagingen te staan, wat zorgt voor veel variatie in de werkzaamheden. Het contact met transporteurs, verpakkers en klanten maakt het werk dynamisch en interessant.

Trots op speciale projecten

Ik ben trots op meerdere projecten. Vooral de speciale projecten waarbij de machines met een ketelbrug getransporteerd moeten worden, inclusief begeleiding, of dat er een binnenschip geregeld moet worden om goederen naar Rotterdam of Antwerpen te vervoeren. Het is altijd een hele happening als zulke grote en complexe transporten plaatsvinden. Binnenkort gaat er bijvoorbeeld een droogsysteem met het vliegtuig naar India, ook dat is een bijzonder project.

Team en werkomgeving

Onze werkomgeving is een grote, open ruimte waar we fijn kunnen werken. We hebben leuke collega's en flexibele mogelijkheden om thuis te werken. Dit zorgt voor een prettige balans tussen werk en privé. Ik werk in een leuk en hecht team. We staan altijd voor elkaar klaar en helpen elkaar waar mogelijk. Het is een omgeving waarin samenwerken centraal staat en waar we elkaar ondersteunen om het beste resultaat te bereiken.

Essentiële vaardigheden en kwaliteiten

Voor deze rol zijn een aantal vaardigheden en kwaliteiten essentieel. Je moet goed zijn in organiseren, regelen en plannen, beschikken over analytisch vermogen, klantgericht en stressbestendig zijn. Het is belangrijk om snel te kunnen schakelen en goed te kunnen communiceren, zowel intern als extern.

Kom ons team versterken!

Wij hebben momenteel een vacature voor de functie van transportcoördinator. Ben jij die gedreven en enthousiaste persoon die ons team wil komen versterken? Aarzel dan niet om te solliciteren!